Duurzaamheidscentrum in Gouda

 

Met enkele partijen waaronder de gemeente Gouda onderzoekt de Energie Coöperatie Gouda de mogelijkheden van een informatiecentrum in Gouda, waar alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en energie te zien zijn. Tevens kan men deskundig en onafhankelijk advies krijgen.

Het idee is gebaseerd op onder andere het Centrum voor Duurzaam Renoveren (CDR) in Amersfoort en de Woon Wijzer Winkel in Rotterdam.

De beoogde locatie het pand van Steenland, nabij het Hamstergat. Een groot pand, met veel voorbeelden van duurzame renovatietechnieken, zonnepanelen, gevel- vloer- en dakisolatie, enz. Ook kunnen bewoners terecht voor vragen over onder andere Nul-op-de-Meter renovaties, financiering van energiebesparende maatregelen en buurt-inkoopacties van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en zonnepanelen.

Het is bedoeld voor bewoners die graag wat willen doen aan duurzaamheid en energiebesparing maar door alle bomen het bos niet meer zien. Een informatiecentrum kan hierbij helpen, met gerichte informatie van deskundigen. En met daadwerkelijk voorbeelden van de meest voorkomende materialen en mogelijkheden op het gebied van energiebesparing.